galopp.ro » Pegasus Sportklub » Híreink
Magyar
Română
2024 július 27. szombat
2010.06.09 21:03 Kor: 14 Év

Nemzeti Lovastorna verseny

Kategória: Hírek

Szerző: Boér Noémi

Nemzeti Lovastorna versenyt rendezett a Galopp Egyesület 2010 május 22-én.

Nemzeti Lovastorna versenyt rendeztünk 2010 május 22-én, Csanáloson.Ugyanezen a napon megünnepelhettük a harmadik születésnapunkat is, ugyanis 2007 májusában nyitottuk meg lovardánk kapuit.

Nagy örömünkre két temesvári klub (Romsilva, Victoria) is elkezdte a lovastornát, így 35 gyermek állhatott rajthoz a Drosera klub fedelesében.

A bírók: Mariana Moisei (nemzetközi bíró, a romániai lovasbírók testületének az elnöknője), Héczey Katalin ( nemzetközi bíró, a magyarországi Lovastorna Egyesületnek az elnöknője), Opre Florentina ( nemzeti bírójelölt), Szabó Csaba ( nemzeti bírójelölt), Boér Noémi ( nemzeti bíró).

De ne feledkezzünk meg a lovakról sem:a 3 ló, Aida, Bolygó és Puiu egész nap bírták a strapát. Puiun indultak az óvodások és a kezdő iskolások, akik úgy, mint a kötelezőt, a kűrt is lépésben mutatták be. A kadétok és a haladók Bolygón indultak. A kadétok a kötelezőt ügetésben, a kűrt lépésben mutatták be, míg a haladók a kötelezőt vágtában, a kűrt pedig ügetésben. No, de ezeken kívül még volt két versenyszám: a pas de deux, azaz párosverseny, és a csapat. E a két versenyszám nevezettjei Aidán voltak láthatók. De meg kell említenünk, hogy  a két kategória  nem akármilyen volt: ugyanis a már amúgyis lélegzetelállító gyakorlatokat jelmezek színesítették!

Végül a szülők és edzők bemutatták a már titokban megtanult gyakorlataikat, ráadásul jelmezben, a zsűri helyét pedig a gyerekek vették át. Záróakkordként előkerült az ízletes torta és a pezsgő (a gyerekeknek alkoholmentes).

Reméljük, hogy az októberi Országos Lovastorna Bajnokság is ugyanilyen jó hangulatban telik majd el.

Eredmények:Óvodások: 1. Lupcsa Alex, 2. Govor Márk, 3. Alice Poienaru

          Kezdő iskolások: 1. Lara Wendel, 2. Lakatos Evelyn, 3. Sáfrány Salomé

                    Kadétok: 1. Opre Mihnea, 2. Boér Erik, 3. Papp Fejér Áron

                    Haladók: 1. Boér Blanka, 2. Boér Júlia, 3. Sámi Zsuzsa

               Pas de deux: 1. Barbie-k (Sámi Zsuzsa, Boér Blanka), 2.Rock'n Roll lányok (Boér Júlia, Albi Alexandra), 3. Indiánok (Boér Erik, Papp Alex)

                      Csapat: 1. Dzsungel könyve ( Bertici Betti, Sámi Zsuzsa, Boér Blanka, Papp Fejér Áron, Boér Erik, Meleg Fanni, Papp Alex), 2. Hófehérke (Lauran Stefania, Opre Mihnea, Boér Júlia, Lupcsa Alex, Sáfrány Ábel, Govor Márk, Figus Klaudia), 3. Hawaii táncosok (Veszprémi Krisztina, Sáfrány Salomé, Szabó Eszter, Ármos Eszter, Gábriel Nikolett, Albi Alexandra)