galopp.ro » Magunkról » Történelem
Magyar
Română
2024 május 18. szombat

Történelem

Miután két szezont lovaztunk különböző magánemberek és fedőszervek szárnyai alatt, úgy döntöttünk, itt az ideje, hogy a saját lábunkra álljunk, saját célokat követve. Ez meg is történt 2007 decemberében, Galopp Szövetség néven.

Alapító tagok:

  • Boér Noémi - elnök
  • Góczi Attila - alelnök
  • Boér Botond - titkár.

Dr. Susa Ioan jóvoltából megkaptuk a lovasfarmot a károlyi úton, melyet sikerült úgy rendbe hozni, hogy a mindennapi igényeket kielégítse.  A lovaknak 12 m2-es boxokat alakítottunk ki, önitatóval, a fedelesben 2 futószárazó körünk van, a klubhelyiség pedig új wc-t és zuhanyozót kapott. A lovaglópályát kerítéssel vettük körül, a nyergesben pedig minden lónak külön helyet biztosítottunk a tisztítóeszközöknek, a felszerelésnek.   

2007-ben indítottuk lovastorna edzéseinket, az elején 2 gyermekkel, (lásd Pegasus sportklub/ híreink) majd gyors fejlődés eredményeként ma már 22 versenyzőnk van, arányosan elosztva a B, a C,és az utánpótlás kategóriákban.

2009-ben megalapítottuk Romániában is a lovastorna szakágat (addig nem volt), a FER (Federatia Ecvestra Romana) keretén belül. Szakági elnök és nemzeti bíró: dr. Boér Noémi. Ehhez az aktivitásunkhoz kénytelenek voltunk egy sportklubot is alapítani, melyet PEGASUS néven jegyeztettünk be. De azért a szívünk mélyén mi galopposok vagyunk... :-)

2009 májusában tartottuk első műlovas versenyünket, míg az országos bajnokságra november elején került sor.

2010-től kezdődően évente három verseny lesz országos szinten: 2 kvalifikáló verseny tavasszal és egy országos bajnokság ősszel.

2008-ban megvásároltunk egy 4 hektáros telket Atyában, melyre egy nemzetközi szintű lovardát terveztünk, 6 szobás panzióval, 96 személyes campingel, nemzetközi szabvány szerinti fedelessel. Erre a projektre a pályázatot 2009 novemberében adtuk le, és 2010 áprilisában nyertük meg.